Eet lekker samen

Andrea van Fief 11-04-2024
34 keer bekeken 0 reacties

In je eentje eten is voor veel mensen dagelijkse “kost”. Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig sàmen eten goed voor je is. Goed voor je body en goed voor je geluksgevoel.

Bijna één op de vijf Nederlanders woont alleen. Veel mensen vinden het soms lastig om voor zichzelf een lekkere en verantwoorde maaltijd te maken en dan ook nog de tafel voor zichzelf te dekken. Wat blijkt: als je samen eet, maak je er net iets meer werk van en eet je vaak ook nog gezonder. Eten met je bord op schoot of met je blik op de telefoon doe je natuurlijk niet als je een gast hebt!

Hoe dan? Nodig je buurman, buurvrouw, kleinkind of vriendin uit voor een eenvoudige maaltijd die jullie samen bereiden en spreek af wie wat koopt. Deel vooraf de kosten. Eten over? Verdeel dit en geef een bakje mee, lekker voor de volgende dag. Was het gezellig? Plan een nieuwe afspraak of nodig de volgende keer een andere bekende uit.

Onderstaand eenvoudig recept kan een goede start zijn voor een terugkerende eet date:

Pasta di Mama

Nodig voor 2 personen

  • 200 gram (droge) pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 potje pastasaus
  • 4 wortels
  • geraspte kaas naar smaak
  • 200 gram gehakt (optioneel)

Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze kort aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en rul dit gaar. Kook intussen de pasta met een snufje zout.

Voeg de fijngesneden prei, wortel en paprika toe aan het gehaktmengsel. Als laatste het potje pastasaus toevoegen en mee verwarmen (niet koken).

Schep de pasta op een bord en voeg de saus en wat geraspte kaas naar smaak toe. Geniet er samen van…

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen