Kerst Trifle

Hiske van Fief 18-12-2021
22 keer bekeken 0 reacties

Wat gezellig met elkaar kerst vieren zou moeten zijn, wordt nu gezellig met elkaar een recept delen.

Kerst is samen zijn, ook met maar vier gasten dit jaar. Voor mij is dit samen genieten met elkaar door het delen van fijne verhalen, een spelletje doen of kerstmuziek luisteren. En daar hoort ook lekker eten bij.

Ik deel daarvoor dit recept met jullie omdat ik het een erg lekker recept vind. Daarnaast is het ook heel gemakkelijk te bereiden. Je kan het nuttigen onder het genot van een drankje na het avondeten of tijdens een lunch. Ook bij gourmetten is het prima als dessert.

Ik vind het altijd leuk om te maken, omdat je zoveel varianten kunt maken (probeer verschillende soorten fruit, koek of vla). Ook dit jaar ga ik weer een variant uitproberen.

De naam is een Trifle, hieronder lees je hoe ik het heb gemaakt als een toetje.

Benodigheden:

  • Blikje vruchten
  • Vanille- of bananenvla of custardpudding
  • Yoghurt
  • Kersen/aardbeien/blauwe bessen/frambozen
  • Limonade siroop
  • Lange vingers
  • Slagroom

Werkwijze

Zoek een hoge schaal uit of, als je het per persoon wilt maken, mooie hoge (bij voorkeur brede) glazen.
Maak laagjes verdeelt in de schaal of glazen. Deel het zo in dat je het verschil van kleuren ziet. Ik zelf begin met de vla, dan een laagje divers fruit en dan de yoghurt. Daarna een laagje siroop en bovenop een toef slagroom. Als je de Trifles van tevoren maakt, doe dan de slagroom er pas op voordat je ze uitserveert. Als versiering op de slagroom staan bijvoorbeeld 2 kersen of lange vingers extra feestelijk. Daar doe je iedereen een groot plezier mee. En misschien kun je er een wens bij doen (aan een lintje).

Eet smakelijk en ik wens iedereen fijne kerst, geluk en vertrouwen in elkaar.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen