Tijd voor pompoensoep

Ruud van Fief 06-11-2021
22 keer bekeken 0 reacties

Herfst, het seizoen van herfststormen en steeds kortere avonden. Maar ook het seizoen van heerlijke herfstgerechten. Deze keer deelt Ruud het familierecept voor een heerlijke pompoensoep.

Ik heb net buiten gelopen en ben letterlijk uitgewaaid. De blaadjes ritselen nu in grote hoeveelheden van de bomen en het zal niet lang duren voor ze kaal zijn. Maar binnen is het warm en gezellig. En het huis ruikt naar heerlijke pittige, verwarmende pompoensoep.

Pompoen is een gezond voedingsmiddel, boordevol kalium, antioxidanten en voedingsvezels. Daarnaast bevat pompoen ook veel vitamine A en vitamine C, die dan weer goed zijn om je immuunsysteem in vorm te houden. Daarmee kom je gezond door de herfst en winter.

Maar natuurlijk eet ik vooral pompoen omdat het lekker is, zeker in combinatie met een kleine chilipeper. De milde zoete smaak van pompoen met de pit van chilipeper en de prachtige kleur, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen