Havermout, eenvoudig geweldig!

Ruud van Fief 22-10-2021
20 keer bekeken 0 reacties

Havermout kost 35 cent voor een halve kilo en je moet er voor bukken in de supermarkt. Tegelijkertijd is het voedzaam en zit vol vezels en mineralen. Een ontbijt maken hoeft niet moeilijk te zijn!

Wie kent het niet: havermout, waar je heerlijke pap mee kunt maken om de dag goed mee te starten. Je kunt havermout op de klassieke manier bereiden door de havermout een aantal minuten te koken met water of melk. Maar als je dat toch te veel werk vindt dan is 'Bircher muesli' een smakelijk alternatief. Hierbij "kook" je in de koelkast.

Meng 40 gram havermout met 250 ml melk, wat zoetstof naar smaak en je favoriete fruit. De foto hierboven is van Bircher muesli met appel, banaan en kaneel. Maar beperk je niet tot melk alleen.

Mijn persoonlijke favoriet is het volgende recept waarmee je in vijf minuten klaar bent:

  • 200 gram kwark, yoghurt of een mengsel van beide
  • 50 gram melk
  • 40 gram havermout
  • 150 gram (diepvries) fruit
  • Suiker of zoetstof naar smaak

Meng alle ingrediƫnten; als je diepvriesfruit gebruikt kun je dat bevroren toevoegen.
Laat afgedekt een nacht staan in de koelkast. De volgende dag is de Bircher muesli klaar om te eten, maar je kunt altijd nog wat extra vers fruit toevoegen.

Er zijn eindeloze combinaties te bedenken met Bircher muesli, dus ga lekker zelf variƫren.

Eet smakelijk!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen