Fief feestdagen

Hiske van Fief 17-12-2020
27 keer bekeken 0 reacties

We hebben elkaar nodig, zeker in deze tijd, rondom de feestdagen. Ook al wordt het dit jaar anders om het met elkaar te vieren. Ook deze periode is straks weer voorbij, dan kunnen we vooruit kijken en hopen op een tijd dat we weer gezellig met elkaar kunnen zijn.

Ik verlang altijd naar de feestdagen, gezellig bij elkaar zijn. Samen met familie of met vrienden. De boom mooi versierd, wat kaarsjes aan, gewoon knus! De hele sfeer er omheen.

Dit jaar is het allemaal anders. Maar om de pret niet te drukken wil ik jullie een heerlijk zoet recept meegeven. Eén waarvan ikzelf vrolijk word en wat heel goed te combineren is met andere gerechten. Je kunt het ook makkelijk van tevoren maken.

Stoofperen

Heel makkelijk:

  • je schilt de stoofpeertjes, snijdt ze doormidden en haalt het klokkenhuis eruit. Misschien vindt je het gezelliger om ze heel te laten, dat kan ook.
  • dan zet je de stoofpeertjes met water op het kooktoestel. Voeg er wat kaneel (een kaneelstokje is mijn favoriet) aan toe. En als je van een beetje alcohol houdt, dan kun je er ook een scheutje rode wijn in doen.
  • laat de stoofpeertjes zeker 2 uur zachtjes koken. Prik in de tussenliggende periode wel even in de peertjes, want het kan heel snel gaan en dan heb je perenmoes, haha
  • als ze lekker zacht zijn, kun je ze afgieten en laten afkoelen. Bewaar ze in de koelkast.

Je kunt ze serveren als voorgerecht met bijvoorbeeld kleine stukjes geitenkaas en rucola, pijnboompitten, wat peper en zout. Dan op smaak brengen met wat balsamico azijn. Heerlijk!

Ook kun je het als nagerecht serveren, lekker met een bolletje kaneel- of vanilleijs.

Ik zou zeggen, fijne dagen en eet smakelijk!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen