Omelet- variatie

Anja van Fief 23-08-2023
45 keer bekeken 0 reacties

Heb je soms ook wat kliekjes over? Of zie je dat ingrediënten bijna over de datum zijn? Bij ons gebeurt dit niet vaak, maar ineens waren de eieren aan het eind van hun houdbaarheidsdatum. Ik riep "Dan maken we toch een omelet!"

We hadden ook nog krieltjes en paprika over. Mijn man kwam op het idee om deze twee ingrediënten bij elkaar te voegen. Dat werd in Turkije als ontbijt gegeten en niet als avondeten. Maar dat gaf toch niks? Zo gezegd, zo gedaan.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 3 of 4 eieren
  • 100 gram Feta of Turkse witte kaas, verkruimeld
  • 1 paprika (rood, geel, groen, naar keuze), in kleine reepjes gesneden
  • Gekruide krieltjes, 250 gram
  • Snufje zout en zwarte peper, naar smaak
  • Een handvol bieslook, fijngehakt of gedroogd
  • Olie of boter om te bakken

Bereiden:

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekruide krieltjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal ongeveer 10 minuten. Schud de pan af en toe om ze gelijkmatig te bakken. Terwijl de krieltjes bakken, klop je de eieren in een kom, plus de witte verkruimelde kaas.Voeg de gesneden paprika bij de krieltjes en bak deze gedurende 2-3 minuten.

Giet de geklopte eieren en witte kaas erbij. Voeg de 'fijngehakte' bieslook toe. Laat het in zijn geheel rustig in de pan liggen met een spatdeksel erbovenop. Tot dat het gaar is.

Dit gerecht is perfect als ontbijt, brunch of zelfs een snelle en smakelijke avondmaaltijd.

Geniet ervan!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen