Vegetarische challenge

27-01-2023
31 keer bekeken 0 reacties

Redacteur Ruud is al een paar jaar flexitariër. Maar hoe zou het zijn om één week alleen maar vegetarisch te eten? Tijd voor een interview.

Hoe kwam je op het idee van deze challenge?

Het thema voor januari is toekomst, ik vroeg mij af hoe de toekomst van ons eten eruitziet. Zelf ben ik opgegroeid met het klassieke, aardappels, groente, vlees en jus. Maar het eten van bewerkt en rood vlees heeft negatieve effecten op je gezondheid. En voor de productie van vlees is gewoon veel water en voer nodig. Een paar jaar geleden zijn mijn vrouw en ik daarom al flexitariër geworden. Drie tot vier keer in de week is ons avondeten vleesloos. Maar tussen de middag was de lunch vaak nog een boterham met worst (is bewerkt vlees).

Ik wil nu een week lang alleen maar vegetarisch eten, om te ervaren hoe dat is. Ik hou mijn ervaringen bij in een dagelijkse blog die alle Fief lezers kunnen volgen.

Wat lijkt je het moeilijkst?

De lunch! ik wil niet de hele week boterhammen met kaas eten maar ook wat experimenteren met andere gerechten. Ik ben al wat aan het zoeken op het internet.

Waarom vegetarisch en niet veganistisch

Ik vind een compleet veganistisch dieet nu nog moeilijk. Na mijn sport vul ik mijn eiwitten aan met melkeiwitten omdat deze de beste aminozuur samenstelling hebben. Er zijn plantaardige alternatieven maar daar moet ik nog naar kijken. Ook mijn vitamine D3 supplement wordt nu gemaakt van lanoline (Wolvet). Er is een veganistische variant, maar die is vier keer zo duur.

Maar als het bevalt doe ik misschien wel mee met de nationale week zonder vlees of zuivel

Waarom een vlog?

Ik wil de Fief lezers meenemen in mijn challenge door iedere dag te posten wat ik heb gegeten en wat ik ervan vond. Fief lezers kunnen reageren en dat mag anoniem. Je kunt hier de blog openen

De eerste post is donderdagmorgen om 8:30 uur.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen