Oranje Nassau

Ruud van Fief 05-03-2024
43 keer bekeken 1 reacties

Hebben jullie ook zo genoten van het verhaal van Nederland. Deze keer acht afleveringen over Oranje-Nassau. Naast de serie zijn er ook audiotours gemaakt.

Twee jaar geleden was de serie: “het verhaal van Nederland” te zien op de televisie. Een prachtige documentaire over het ontstaan van Nederland door de eeuwen heen. Dit jaar zond de NPO een nieuwe serie uit deze keer: “Het verhaal van Nederland, Oranje-Nassau” geheten.

Ik heb ervan genoten. Een boeiend verhaal over de geschiedenis van het huis Oranje-Nassau, verteld door Daan Schuurmans. Als je de serie hebt gemist kun je hem nog terugkijken op NPO start link.

Nog leuker is dat de NPO ook bij deze serie weer Podwalks heeft uitgebracht.

Wat is een Podwalk

Een podwalk, dat is luisteren terwijl je wandelt. Daan Schuurmans is je persoonlijke gids. Je gaat naar het startpunt, doe je oortjes in of je koptelefoon op en de app doet de rest. Volg het lijntje op de kaart. Onderweg vertelt Daan waar je naartoe moet en waar je moet kijken. Iedere Podwalk start op een plek met een parkeerterrein in de buurt en vlakbij openbaar vervoer.

Hoe werkt het?

  • Download de app. Deze is beschikbaar voor Android en Apple toestellen link
  • Open de app, kies de wandeling die je zou willen lopen en klik op de knop download audio
  • Ga naar het startpunt van de wandeling, dat kan met de auto (klik op P) of met het openbaar vervoer
  • Ga lopen en genieten!

Zelf heb ik al een aantal Podwalks gelopen. Ik maakte er een dagje uit van. Naar een plaats rijden, wandelen langs interessante plekken met Daan als gids. En natuurlijk kom je altijd wel langs een plek waar je koffie kunt drinken of een broodje kunt eten, of gewoon lekker op een bankje kunt zitten.

Ik hoop dat jullie er ook van gaan genieten. Laat het weten als je een Podwalk hebt gelopen en wat je ervan vond.

Foto eigendom van NPO

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Tanja van Fief

11-03-24 om 11:30

Echt heel leuk om met die serie te wandelen!

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen