Natuur als vriend

Ymke van Minters Mantelzorg 25-01-2024
27 keer bekeken 0 reacties

Mensen.. een grote groep met daarin veel verschillen. Zoveel kleur, vorm, geluid, energie en veranderingen die deze groep teweeg brengt op deze aarde. En hoe het gaat met onze aarde? Tja.. daar wordt nu veel over gesproken, gedemonstreerd, gedebatteerd.. Hoe staan wij in verhouding tot de natuur?

Mij lijkt het goed om de aarde en de natuur vanaf vandaag te zien als een vriend. Eén die niet oordeelt, waar je ontspanning kunt vinden, die ons eten verschaft en ons verwarmd met de zon en ons een sprookjesachtig gevoel geeft als alles wit is van de sneeuw. Ons ook laat genieten van zwemmen in het water als meren en de zee én ons de mogelijkheid geeft te schaatsen op natuurijs. Want dat zijn toch de dingen die wij als mens fijn vinden. Het was voorpaginanieuws vorige week 'de eerste schaatsbanen zijn open'. Dat kan toch alleen door onze vriend 'de natuur'.

Als de natuur en aarde ons zoveel geeft om van te genieten en van te ontspannen. Kunnen we natuurlijk niet anders dan ook wat terug te geven toch?.. en hoe jij dat doet is natuurlijk aan jou. We gaan toe naar de lente en zelfs de eerste narcissen zijn al gespot. Het alleen al 'zijn in het groen' verlaagt stress en zorgt voor ontspanning. En daar hoeven we niet voor naar de andere kant van de wereld, dat is vlakbij en altijd om ons heen. En als je een stressvolle (werk) dag hebt gehad en dit misschien ook nog combineert met mantelzorgtaken? Dan zou ik deze vriend zeker opzoeken!

Vanuit Minters Mantelzorg organiseren we daarom ook wandelingen en weten we dat mensen ontspanning vinden in wandelen, fietsen, tuinieren en bijvoorbeeld fotograferen in de buitenlucht. Wij bieden dit voorjaar weer verschillende (gratis) cursussen, Webinars en activiteiten aan. Dus zorg je voor een naaste en wil je meer informatie? Kijk dan op www.mintersmantelzorg.nl of neem contact op met ons via telefoonnummer 010-4351022.

Ik ontmoet je graag!

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen