Ook fit(ter) worden?

Andrea van Fief 01-09-2023
46 keer bekeken 0 reacties

Als ex-bankhanger wil ik jullie graag meenemen in de wondere wereld van 'het bewegen'. Bewegen? Ik beweeg de hele dag toch al? Nee, ik bedoel echt in beweging komen.

Je staat ervan te kijken wat een dagelijks wandelingetje al met je kan doen.

Use it or lose it betekent zoveel als: wat je niet gebruikt, raak je kwijt.

Voor onder andere je spieren geldt sowieso al dat het volume met het klimmen der jaren afneemt. Niet fijn! Het goede nieuws is echter dat je je dat proces kan omkeren: bewegen is goed voor je! Voor je lijf en voor je brein.

Nu is bewegen niet voor iedereen op hetzelfde niveau weggelegd. Maar wandelen -of lekker buiten zijn- is een activiteit die én gezond én gratis én voor velen te doen is.

Op zoek naar een sportschool met een fit-programma speciaal voor senioren raakte ik in gesprek met Ananja, een van de vriendelijke en kundige sportdocenten van Sportcenter Maassluis. Deze laagdrempelige sportschool aan het Scheur in Maassluis biedt speciale lessen aan voor senioren: Fit & Vitaal 60+. Deze lessen trekken zoveel belangstelling dat het aantal groepslessen onlangs is uitgebreid.

Nieuwsgierig geworden ben ik een kijkje gaan nemen bij zo'n groepsles. Ik trof een groep een enthousiaste senioren (vrouwen én mannen) die zich onder leiding van Ananja in het zweet werkten. Elke les is anders, krijg ik te horen. Wat me opviel was vooral het plezier tijdens maar ook ná de les bij een gezamenlijk kopje koffie of thee (de après-gym zeg maar). Geen flitsende fitnesskleding of Jane-Fonda-achtige outfits maar komen zoals je bent, is hier prima. Je hoort er direct bij.

Mensen die voor het eerst komen krijgen een rondleiding door de sportschool en de mogelijkheid een weekje gratis op proef te komen. Behalve Fit & Vitaal 60+ zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Kijk wat jij kunt doen om van de bank af te komen en je leven een sportieve en gezellige wending te geven!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen