Chaos en Groen

Andrea van Fief 26-07-2023
28 keer bekeken 0 reacties

Heb je daar ook weleens last van: teveel te doen, sleutels kwijt, waar ligt dat boek van de bibliotheek ook alweer, en hé? Nu alweer die afspraak vergeten met de tandarts, fysio... vul het maar in. Of ging ik nu naar haar toe of komt zij bij mij?

Stress...te veel druk kan zorgen voor chaos in je hoofd. Alleen de aller-georganiseerdsten onder ons zijn nooit iets kwijt en vergeten nooit iets. Soms leidt dat ook wel tot lichte ergernis, of is het jaloezie? In elk geval missen deze mensen misschien ook grappige zelf-ervaren anekdotes.

Zoals bijvoorbeeld: tanken bij het benzinepomp, binnen betalen en dan netjes wegrijden. En dan al na enkele meters rijden worden ingehaald door een vriendelijke medeweg-gebruiker die naar iets boven je auto wijst en je dringend maant tot stoppen. En dan blijkt je handtas nog op het autodak te staan. Waar gebeurd.

Soms is het echt tijd om te ont-stressen, je hoofd leeg te maken, wég met die telefoon, tablet of andere stoorzenders. Even terug naar jezelf. Terug naar rust en stilte.

Wat helpt?

Als mijn hoofd omloopt, ga ik vaak naar de Broekpolder ofwel de"Parel van Vlaardingen". Ik ga "gewoon" wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Ik neem dan mijn hondje mee, en probeer de stilte op te zoeken. De ene keer is het er drukker dan de andere keer. Soms kom ik onderweg van alles tegen: Schotse hooglanders, mountainbikers, andere wandelaars en altijd een schat aan mooie planten en bloemen.

Naast wandelen kun je er ook heerlijk fietsen. Na een uurtje "Groen" voel je je weer helemaal opgeladen.

Probeer het maar...

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen