Westlandse Stalletjes

Cora van Fief 28-07-2023
48 keer bekeken 0 reacties

Hoewel ik er het grootste deel van mijn leven niet meer woon ga ik als geboren Westlandse nog steeds regelmatig richting Het Westland. De "Glazen Stad" zo wordt het ook vaak genoemd, dit vanwege de vele kassen die Het Westland rijk is.

In die kassen worden bloemen, planten, fruit en groente geteeld die met vrachtwagen of vliegtuig tot ver over de grens belanden. 

Het Westland is een prachtig gebied om te fietsen. Behalve langs de vele kassen kun je er ook tussen de landerijen door fietsen. Of langs de kustlijn een heerlijke fietstocht door de duinen maken. 

Maar wist je dat er in Het Westland ook vele stalletjes te vinden zijn waar je allerlei produkten kunt kopen? Direct bij de tuinder, boer of imker vandaan!

Of het nu om plantjes voor in de tuin gaat of bloemen voor op tafel... groente, fruit, honing of heerlijke eitjes... er is van alles te vinden in Het Westland. En... verser kan bijna niet!

Deze stalletjes staan vaak gewoon langs de weg. Al fietsend door Het Westland kun je ze dus zomaar tegenkomen. Bij het product staat hoeveel het kost en laat je contant geld achter. Steeds vaker zie je dat je ook met een "Tikkie"kunt betalen. Sommigen verkopen hun product in een winkeltje waarbij je vaak met pin kunt betalen. 

Op Fief hebben we eerder geschreven over "fietsen langs de boer"daar staat een mooi overzicht in van veel van deze stalletjes en welk product er te koop is. Zelf vind ik hun Facebooksite eigenlijk heel leuk! Daarop zie je dagelijks de nieuwste meldingen verschijnen.

Ga dus eens op zoek naar de stalletjes in het mooie Westland. Zorg dat je wat muntgeld bij de hand hebt en vergeet vooral niet je fietstassen mee te nemen... De kans is groot dat je die gevuld weer mee naar huis neemt

Ga dus eens op zoek naar de stalletjes in het mooie Westland. Zorg dat je wat muntgeld bij de hand hebt en vergeet vooral niet je fietstassen mee te nemen...

De kans is groot dat je die gevuld weer mee naar huis neemt 😉

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen