Waar de vogeltjes fluiten...

Andrea van Fief 31-05-2023
27 keer bekeken 0 reacties

Vorige week heb ik heerlijk gewandeld in het Staelduinse bos bij 's-Gravenzande. Luisterend naar de vogeltjes (hoor ik daar een specht?) en genietend van de zon door de groene bladeren. Lekker mijn hoofd leeg maken. Helaas ben ik op deze wandeling geen vos tegengekomen...

Wie ik wel ben tegengekomen, is Els Keizer die samen met haar man al tientallen jaren vrijwilliger is bij Vrienden van het Staelduinse bos. Dankzij deze vereniging is dit mooie natuurgebied niet ten prooi is gevallen aan eerdere plannen van dit bos een golfbaan te maken!

De koeienstal van de vroegere boerderij in het bos, is door de vereniging getransformeerd in een bezoekerscentrum: d'Oude Koestal.  Je vindt hier informatie én mensen die je vragen graag beantwoorden. Op de etage is een permanente tentoonstelling met o.a. een interessante film.

Vóór het bezoekerscentrum is een weelderige tuin aangelegd met mooie doorkijkjes. Ga gerust even zitten genieten op een bankje.

De vereniging organiseert ook wandelingen en excursies. Het bezoekerscentrum is nu nog alleen in de weekenden geopend, maar na de zomervakantie kan je er ook op woensdagmiddag terecht. Leuk om samen met de kleinkinderen erop uit te trekken.

In het bos zijn een rolstoelpad (ook voor kinderwagens), een fietspad en een ruiterpad aangelegd.

Els doet ook een oproep: word lid vanaf € 7,50 per jaar ter ondersteuning van de Vrienden van het Staelduinse bos! Je krijgt 2 keer per jaar het blad ''Staeltje Natuur'' in de brievenbus. Vind je het leuk om samen met anderen een zinvolle bijdrage te leveren aan al dit moois: geef je dan op als vrijwilliger. Niet alleen in het bestuur is er plaats voor nieuw bloed: ook mensen die handig zijn en/of de balie in d'Oude Koestal willen bemensen zijn meer dan welkom !

Kom je ook eens een kijkje nemen?

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen