De natuur van Hoek van Holland

Ruud van Fief 23-05-2023
21 keer bekeken 0 reacties

Er is geen plek in Nederland waar toerisme, industrie en natuur zo dicht bij elkaar liggen als Hoek van Holland. En met het nieuwe metrostation ben je er zo. Wandelen en genieten aan de kust bij Hoek van Holland

De kust van Nederland is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de natuur, de zee en de frisse lucht. Een van de mooiste plekken om dat te doen is Hoek van Holland, waar je nu heel makkelijk kunt komen door het nieuwe metrostation: ''Hoek van Holland strand''.

Als je uitstapt ligt het strand voor je voeten met alle drukte. Links kijk je naar de monding van de Nieuwe Waterweg, waar je grote schepen kunt zien varen naar en van de Rotterdamse haven.

Maar sla je rechtsaf dan loop je zo natuurgebied ''De Van Dixhoorndriehoek'' in. Dat is een jong duingebied met stuifduinen, vochtige valleien en begroeide passages vol duindoorn. Dit gebied wordt een onderdeel van nationaal park in wording De Hollandse duinen.

Stichting het Zuid-Hollands landschap heeft ook in dit natuurgebied een wandelroute gemaakt van 3.5 km. Loop je door dan kom je ook nog langs de restanten van de Atlantikwal en de zandmotor. De echte doorstappers kunnen het kustpad volgen tot aan Den Haag.

En bezoek dit gebied ook eens al het minder mooi weer is. Loop langs het strand met de wind in de rug en ga terug via de duinen. En nadat je heerlijk bent uitgewaaid, kun je altijd nog wat gaan drinken bij een strandtent voordat je weer met de metro terug gaat.

Heerlijk genieten!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen