Weeting?

Jan van Fief 27-04-2023
22 keer bekeken 0 reacties

Apple-oprichter Steve Jobs deed het, net als Facebook’s Mark Zuckerberg. Maar ook Charles Dickens deed het. Maar wat deden zij? Zij deden aan weeting. Wat? Weeting? Ja, weeting!

Zij deden aan wandelend vergaderen.

Want is het idee, buiten kantoor lukt het beter om afstand te nemen van het werk, te relativeren en te reflecteren: de kenmerken van een goede vergadering. Hoe verder je wandelt, hoe groter de afstand, klinkt logisch. En... je bent gezond bezig. In beweging en buitenlucht. Wat wil je nog meer.

Alles beter dan op die grijze kantoortuin zitten. Zo noemen ze dat, kantoortuinen, onafzienbare zalen met hier en daar een plant en vooral veel bureaus.

Nou, dachten Sonja en Tanja van Fief, onze hoofdredacteuren, dat wandelend vergaderen gaan wij ook eens doen met het redactieteam. Vooral als afsluiting van de Fief wandelchallenge.

Het is dinsdag 11 april. Alle troepen (redactieteam) verzamelen voor de bibliotheek in Maassluis aan de Uiverlaan. Anja en Andrea konden er helaas niet bij zijn. Het was prachtig weer, graadje of 14, zonnig en wat winderig.

We hebben een prima vergadering gehad. We werden toegeroepen door de schapen in het parkje achter de bibliotheek. We ontmoetten een vrouw met een hondje die tijdens het uitlaten nooit iemand tegenkwam. Gezellig, ze kwam ons nu tegen.

Marijke had haar hondje bij zich en die vermaakte zich prima. Ook een voordeel van wandelend vergaderen, haar hondje snapte er niet zo veel van zag ik. Die wilde andere dingen dan vergaderen.

Al met al was het een vruchtbare vergadering. Na de vergadering bij de bieb een kopje koffie gedronken en kennisgemaakt met Cora, één van de bieb managers. Zij wilde wel heel graag weten wat Fief is en doet. Dat hebben we vanzelfsprekend luid en duidelijk uitgelegd. Ze was onder de indruk.

Wil je weten hoe het wandelend vergaderen verliep? Kijk de bijgevoegde film.

Veel kijkplezier.

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen