Uit op tweede paasdag

Cora van Fief 10-04-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Op het moment van schrijven wordt er heerlijk lenteweer verwacht voor deze Tweede Paasdag. Natuurlijk is het nog even afwachten of het zonnetje zich ook echt laat zien maar hoe dan ook worden de temperaturen steeds aangenamer om lekker naar buiten te gaan.

Een wandeling in je eigen woonplaats kan soms voor verrassende ontdekkingen zorgen die je met de auto of fiets soms niets eens opmerkt. Wil je wat meer de natuur opzoeken dan zijn er ook tal van mogelijkheden.

Vlakbij huis hebben we bijvoorbeeld de Broekpolder. Een mooi en uniek natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen en je met een beetje geluk de Schotse Hooglanders tegenkomt of de lepelaar kunt zien. Je kunt er op eigen gelegenheid gaan wandelen maar wist je dat je in de Broekpolder ook mee kunt wandelen met een gids? Zo wordt er op 23 april een Lentewandeling georganiseerd en op 29 april een Vroege Vogelwandeling. Op de website van de Broekpolder kun je nog veel meer lezen over dit prachtige stukje natuur www.broekpolder-vlaardingen.nl.

 Lekker uitwaaien aan zee vind ik ook een heerlijk uitje! Met de auto is Hoek van Holland makkelijk te bereiken en parkeren is nu (nog) gratis. Maar wil je liever op de sportieve toer dan kun je al fietsend langs Het Scheur en de Nieuwe Waterweg de zilte zeelucht al ruiken. 

Een andere mogelijkheid is de metro. Per 31 maart is de Hoekse Lijn geopend en kun je met de metro tot aan het strand van Hoek van Holland reizen. Je kunt dus zo de metro uitstappen voor een strandwandeling. Of bij een van de gezellige strandtentjes op het terras van het zonnetje gaan genieten. 

Wat je ook gaat doen vandaag, ik wens je een fijne Tweede Paasdag! 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen