De 1e versnelling

Eline van Powerful Ageing 02-03-2023
15 keer bekeken 0 reacties

Voordat we de deur uit kunnen, moeten we aan van alles denken. Daarnaast kost het ook nog eens extra energie om ons lichaam in beweging te krijgen. Wat helpt dan?

"Een hoofd vol gedachten en je moet nog van alles regelen... En dan moet je ook nog eens letterlijk in beweging komen "

Voordat jezelf dan kan opstarten, dat duurt extra lang. En soms kost het opstarten zelfs zoveel energie dat we een bezoekje of activiteit over moeten slaan.

Om gemakkelijk op gang te komen heeft ons lichaam een eerste versnelling nodig, net als bij een auto.

Die eerste versnelling of eerste aanzet kunnen we goed trainen, zodat het minder tijd en energie kost om op pad te gaan.

Een goed voorbeeld hiervan is fietsen. Bij fietsen gebruikt ons lichaam de eerste versnelling bijvoorbeeld bij het opstappen en voor de eerste meters om op gang te komen. Maar ook bij wind tegen of als we een heuveltje oprijden.

Om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen, moeten we soms de route nemen met een heuveltje, een bruggetje of wind tegen om onze "eerste versnelling" te blijven trainen.

Natuurlijk is fietsen goed voor het hele lijf en word je conditie er beter van. En laten we niet vergeten hoe leuk fietsen is.

Zin om te starten? Hier drie fietsroutes

Fietsen in Schiedam

Fietsen door Vlaardingen

Op de fiets langs de boer

"Zet jezelf in de eerste versnelling!"

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen