Oh lijf...

Cora van Fief 28-02-2023
18 keer bekeken 0 reacties

Ik merk dat m'n lijf aardig stijf is geworden. Hoogste tijd dus om daar iets aan te doen. Maar hoe?

Begin deze maand ben ik begonnen met yoga. Het is een fijne manier om lichaam en geest te ontspannen en het lijf soepeler te maken. Naast 'gewone' yoga worden er ook steeds vaker stoelyoga-lessen gegeven, een mooi alternatief voor wie moeite heeft de bewegingen op de grond te maken.

Al langere tijd ga ik één keer per week naar het zwembad. Behalve banenzwemmen worden er diverse aquasporten aangeboden waarbij oefeningen centraal staan. Iedere keer weer merk ik dat ik m'n lijf daar een groot plezier mee doe.

Nu de winter bijna voorbij is, is het weer een stuk aantrekkelijker om naar buiten te gaan. Mijn voornemen is dan ook om vaker de fiets te pakken. Dat is niet alleen goed voor mezelf maar ook voor het milieu. Ik sla daarmee dus "twee vliegen in één klap!" Of eigenlijk drie... want op de fiets geniet ik volop van de natuur.

De wandel-app Ommetje staat weliswaar op mijn telefoon maar ik heb de app al een tijdje niet meer gebruikt, het koude weer nodigde me t√© vaak uit om lekker binnen te blijven. Nu het voorjaar er aan komt is het een mooie gelegenheid deze weer opnieuw te activeren.

Ook gaan we met een aantal redacteuren van Fief meedoen met de de uitdaging in 30dagengezonder.nl door elke dag 30 minuten buiten te wandelen. Leuk, want soms kan het extra stimuleren om zoiets samen te doen in plaats van alleen!

Verder onganiseert Seniorenwelzijn Maassluis gedurende de komende maanden het programma Vitaal door Maassluis Dit is speciaal voor 55-plussers om zo de mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Ongetwijfeld zullen hier de komende maanden interessante activiteiten tussen zitten.

Eigenlijk zijn er dus genoeg mogelijkheden om het lijf weer soepeler te maken.

Ik ga ermee aan de slag!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen