Kennen jullie Pilates?

Andrea van Fief 17-01-2023
13 keer bekeken 0 reacties

Voor "ons senioren" zijn er veel mogelijkheden om in een groep onder deskundige leiding de broodnodige bewegingsoefeningen te doen. Bijvoorbeeld Pilates. Samen met mijn man besloot ik een lesje te proberen.

Zo organiseert Senioren Welzijn Maassluis de komende maanden cursussen voor 55 plussers, om met een fikse korting kennis te maken met verschillende bewegingslessen.

Afgeslopen vrijdag, de dertiende, ging in de sportzaal aan de Haydnlaan een groepscursus pilates van start.

Wat is pilates eigenlijk:

Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, co√∂rdinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn. Een effectieve training die je spiergroepen versterkt één rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Zelf ben ik geen fan van de sportschool. Zonder groep en zonder juf of meester, spijbel ik al snel waardoor ik na de aanschaf van een duur abonnement toch niet sport maar wel "met een schuldgevoel" blijf zitten.

Ik besloot toch de stoute schoenen (sokken) aan te trekken. Samen met mijn man, die alleen mee wilde nadat zich nog 1 manspersoon had aangemeld. hebben we vandaag de eerste kennismakingsles gehad. Ik kan jullie zeggen dat ik er geen moment spijt van heb gehad!

Eerst was er een hartelijk welkom door Mariëlle van Santen van Senioren Welzijn. Daarna gingen we serieus aan de slag onder de enthousiaste leiding van Desirée van Bodyconditioning De Wilde, geen onbekende voor de meeste deelnemers.

Het was de moeite waard en de tijd vloog om. De pilatesoefeningen werden afgesloten met een serie ontspanningsoefeningen met prachtige achtergrondmuziek.

Meestal krijg ik bij sporten vooral spierpijn van het op de klokkijken (mag ik al weg?), maar de tijd vloog nu om. De les was voorbij voor ik er erg in had.

In de februari organiseert Seniorenwelzijn Maasluis ook een 4-tal kennismakingslessen voor yoga. Ook andere cursussen komen aan bod.

Kom je ook een keer kijken?

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen