Wandelen met techniek

Andrea van Fief 19-08-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Voor mensen die zeggen niet echt van sporten te houden, is er wandelen. Het goeie nieuws: wandelen is ook sport!

Wandelen met techniek

Nou heb je wandelen en wandelen. Gewoon slenteren, ontspannend, in de stad, over de markt, winkelend, terrasje pakken of onderweg je thuisgemaakte boterhammetje eten, kopje thee of koffie uit de thermosfles erbij.

Bij Nordic wandelen gebruik je 2 stokken (poules). Je traint meteen ook je armen, rug en schouders. Het is een techniek die je even onder de knie moet krijgen.

Dan heb je nog snelwandelen (tot wel 15! km per uur) waarbij met de heupen wordt gedraaid om zo groot mogelijke stappen te maken.

Lange afstandswandelen (kun je op internet vinden onder zgn LAW). Bekendste voorbeeld is het Pieterpad dat loopt van Pieterburen tot de Sint Pietersberg in Limburg.

Wie dikke vingers krijgt tijdens het wandelen kan het beste wandelstokjes gebruiken. Je kunt deze kopen (bijv. bij ANWB) maar je kunt ook een antistressballetje, een flesje water of een pluk gras vasthouden en daar af en toe in knijpen. Water meenemen is sowieso een goed idee.

Nieuwste van het nieuwste is Smovey walking. Je houdt dan speciale ringen (smoveys) vast die trillingen geven waardoor je spieren en gewrichten worden versterkt in je handen, armen, schouders en rug.

Apps en handige websites

Ken je het Ommetje? Hier schreven we eerder over op Fief. Een gratis app die je stimuleert dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. Professor Erik Scherder, bekend uit de media, is de drijvende kracht achter het Ommetje. Wandelen zorgt ervoor dat je hersenen beter doorbloed worden en daardoor langer soepel blijven.

Zin gekregen? Bekijk de Gaagpadroute

Foto: kaartje

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen