Levend Landschap

José van Fief 09-08-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Mijn laatste fietstochtje voor Fief is lang geleden, heb er weer zin in en fiets gewoon door. Deze route mag je niet missen.

Stedelijk museum Schiedam presenteert de tentoonstelling Levend Landschap. Daar kan je zien hoe kunstenaars landschappen van de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de zestiende eeuw tot nu verbeelden. En het bijzondere is dat er een fietsroute bij is gemaakt.

Samen met mijn fietsvriendinnen, hebben we de knooppuntenroute opgehaald bij het Stedelijk museum Schiedam aan de Hoogstraat en de fietstocht gemaakt. De route is 33,3 km om precies te zijn

Het is een mooi kaartje met uitleg over wat je tegenkomt onderweg. Alleen om eerlijk te zeggen, vind ik het begin van de route niet heel duidelijk te vinden aan de hand van de knooppunten. Daarom wat extra uitleg.

Je begint bij het museum en fietst dan naar het Stadskantoor. Daarvoor aan de Broersvest staat de ruïne van kasteel Huis te Riviére met het beeld van Aleida van Holland die het kasteel heeft gebouwd.

Dan verder naar Overschie, daar vind je onder andere Museum Oud Overschie. Een aanrader om dit museum te bezoeken. Het museum was gesloten maar de meneer die er woonde, zag ons staan en nodigde ons binnen uit. Zo aardig! We gaan zeker nog eens terug voor een rondleiding.

Verder fietsend kom je langs Buitenplaats De Tempel waar je op een bankje kan genieten van het vele groen eromheen.

Vervolgens over de hoge brug over de Schie fiets je in Midden-Delfland. Langs de Vliet naar zelfbedieningspont 'De Trekschuit'. Hier heb je wel spierballen voor nodig, maar leuk om naar de overkant te komen.

Je fietst dan door de Vlietlanden van Midden-Delfland tot je bij Veerdienst De Kwakel komt. De overtocht tot de Broekpolder kost € 1,00, contant wink

Altijd mooi om door de Broekpolder te fietsen en zo kom je weer in Schiedam.

We hebben genoten!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen