Zet hem op!

Fief Algemeen 01-06-2022
14 keer bekeken 0 reacties

Een fietshelm! Het kostte ons best even wat overredingskracht. Maar nadat onze moeder, Plony van Kortenhof een klein schuivertje had gemaakt met de bakfiets, zijn onze ouders allebei overtuigd aan de fietshelm. En heel eerlijk, het staat toch nog best leuk?!?!

Wanneer je fietst, dan heb je altijd een kans om te vallen. Vaak is het een combinatie van factoren die tot een fietsongeval leiden. In 2020 verongelukte het hoogste aantal fietsers in 25 jaar, hierbij reed een derde op een e-bike. Volgens VeiligheidNL belandden in 2018 15.300 fietsers met hersenletsel in het ziekenhuis.

Wat bij deze cijfers opvalt is dat het aantal verkeersslachtoffers onder fietsende ouderen toeneemt. Dankzij de elektrische fiets fietsen mensen steeds vaker en langere afstanden, maar dat heeft ook gevolgen voor het aantal ongelukken met de fiets. Oorzaken zijn problemen bij het op- en afstappen, niet op tijd opmerken van obstakels en moeite hebben met het uitvoeren van complexe manoeuvres, zoals het afslaan op een kruising.

Om veel letsel te voorkomen hebben wij in onze Van Kortenhof fietsenwinkels in Maassluis en Vlaardingen een ruime collectie fietshelmen in vele kleuren, maten en modellen op voorraad.
Shop alvast online of kom bij ons langs om zelf te passen en te proberen. Wij hebben altijd een passende helm voor u in huis en adviseren u graag bij het vinden van de juiste helm!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen