Lighthockey voor 50+

Koos van Fief 15-06-2022
22 keer bekeken 0 reacties

Dat bewegen belangrijk is, vooral voor ouderen, is wel algemeen bekend. De beweeg-professor Erik Scherder is in Nederland de grote promotor voor 'bewegen'. Daarvoor heeft Evergreen een 'beweegsport' voor 50 plussers, die we Lighthockey noemen.

Het lijkt op hockey maar er zijn ook veel verschillen. De aandacht bij Lighthockey ligt vooral op bewegen, het soepel houden van spieren en gewrichten en voorkomen van blessures. Het is daarmee uitermate geschikt voor mensen die wat ouder worden. Hockeyervaring is niet nodig, omdat het gemakkelijk aan te leren is en iedereen naar eigen kunnen al snel mee kan doen.

Professor Scherder pleit ervoor dat iedereen dagelijks voldoende tijd aan bewegen besteedt. Een uitspraak van hem is: Maak van bewegen prioriteit nr 1. Daarbij moet er wel voor gezorgd worden dat het leuk blijft. Het beste is dan ook om een eigen beweegprogramma te volgen.

Lighthockey is bij uitstek een mooi onderdeel van zo'n beweegprogramma. Het is een buitensport, je doet het met anderen, er is veel aandacht voor bewegen, het bevordert een goede werking van het hart en het ademhalingssysteem, het is leuk! Ter afsluiting is er altijd een partijtje; ook 50 plussers willen dat niet missen. Na de training wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waardoor je elkaar beter leert kennen en wat je plezierige contacten kan opleveren.

Lighthockey vindt iedere dinsdagochtend plaats van 10 tot 11 uur, praktisch het gehele jaar door. Iemand die geïnteresseerd is in deze manier van bewegen kan vrijblijvend een keer meedoen om te weten te komen of het inderdaad iets is voor hem of haar.

Ook bestaat bij Evergreen de mogelijkheid van een aparte 'uitprobeertraining' voor een groep die daarin ge├»nteresseerd is.

Het zelf doen is de beste manier om te ervaren hoe nuttig en leuk Lighthockey is!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen