Wandelen met een E-gids

Ruud van Fief 26-04-2022
14 keer bekeken 0 reacties

Wat is leuker dan te wandelen met een gids die je, bij alle mooie punten, wetenswaardigheden vertelt. Dat kan nu wanneer jij maar wilt met de online gids van IZI.Travel.

Wandelen in een stad met je eigen persoonlijke gids, wie wil dat niet. En dat kan nu met de IZI.Travel app. Deze app was oorspronkelijk ontwikkeld om in musea over de hele wereld rondleidingen te verzorgen. Later is de app uitgebreid om ook wandelingen met een online gids te doen.

Hoe werkt het?

Nadat je de gratis IZI.travel app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je zoeken naar een route of een QR-code scannen. Je kunt de route eventueel thuis al downloaden. Er verschijnt een kaart met daarop de toeristische punten. Ga naar het beginpunt en begin lekker te wandelen. Kom je in de buurt van een toeristisch punt dan wordt de app geactiveerd en vertelt de app je wetenswaardigheden, toont je tekst en foto's en soms ook links naar andere informatie.

Schiedam, De Zwart Nazareth Tour

Al in 2011 heeft de toenmalige VVV in samenwerking met het Jenevermuseum deze toer gemaakt. Afgelopen maand is de route aangepast en weer up-to-date. De Zwart Nazareth Tour is een wandeling met als thema de rijke geschiedenis van jenever en molens in Schiedam. Tijdens de tour zijn onder andere filmpjes te zien van de zakkendragers, het stoken van jenever en vertellen bekende personen uit het verleden hun verhaal. Op ludieke wijze krijgt u een indruk van de stad Schiedam: hoe het ooit was, waar de naam Zwart Nazareth vandaan komt en hoe de mensen er leefden. De tour begint bij het I-punt van Schiedam en is 3 km lang.

De tour is goed bereikbaar met:

  • Openbaar vervoer: met de trein naar Schiedam centrum, daarna twee haltes met tram 21 of 24 richting centrum (halte aan de waterkant), of 10 minuten lopen.
  • Auto: parkeer je auto in de ABC-garage (het eerste uur is gratis).
  • Fiets: bij het I-punt zijn fietsbeugels, op vijf minuten lopen is een gratis bewaakte fietsenstalling Biesieklette Broersveld

 

Lees je dit artikel op je tablet of computer, scan dan de bijgevoegde QR-code met je smart Phone. Of lees je dit artikel op je smartphone? Klik dan op de onderstaande knop om de tour te openen.

 

 

Heel veel wandelplezier, en laat een commentaar achter in de app als je de route hebt gelopen.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen