Schoenen aan en gaan

Anja van Fief 05-04-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Je waant je in een andere wereld en toch dichtbij: uitgestrekte weilanden, waterpartijen, vele bruggetjes, weide-en roofvogels, boerderijen met paarden, schapen en natuurlijk koeien. Soms zie ook prachtige wolkenpartijen. Nieuwsgierig?

Dit natuurgebied vind je tussen Schipluiden en Vlaardingen. Het ligt langs De Vliet, aan de overkant van de Broekpolder. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het is een open gebied, het kan er dus hard waaien, maar dat heeft ook zijn charmes. Wij hebben in ieder geval ons hart verpand aan dit fraaie stukje natuur.

Hieronder een mooie route die ik zelf graag loop!

 

Een heel aardig begin- en eindpunt is Brasserie Vlietzicht met uitzicht op de 'De Vlietlanden'. Een parkeerterrein is aanwezig. Naast de Brasserie staat routepaaltje 52 op de Trekkade (smal pad langs De Vliet) daar staat ook een informatiepaneel met de knooppunten. Een aantal mogelijkheden om daar via de routenummers een rondwandeling te maken: Looprichting 52-71- 68 - 46.

 

 

Je kan ook evenwijdig met de Trekkade het fietspad nemen, dan over de brug naar links richting 46. Vervolg 46 - 47- 82 (dorp De Kapel). Van 82 terug naar 71 en kom je weer bij Vlietzicht uit.

Je kan de wandeling ook uitbreiden, dan ga je bij 47 de Breeweg oversteken en volg je het pad. Aan je linkerhand staat een grote boerderij die pauwen in de tuin heeft lopen. Soms zitten ze met zijn allen op het hek. Je komt aan het eind van dit pad op een fietspad (T-kruising), hier ga je rechtsaf. Dan weer terug de Breeweg oversteken naar 46 - 13. Vlak voor je bij 13 (ligt links) bent ga je op het fietspad rechtsaf en volg je het fietspad tot aan Vlietzicht.

Ook heel fraai is om via de Trekkade terug te lopen. Loop dan wel naar 13-27-71-52.

 

 

 

 

 

 

Je ziet, je hebt vele mogelijkheden om zelf een mooie route te lopen. De afstanden van deze routes liggen zo tussen de 4 en 7 km (duur 1 á 1 ½ uur). Trek je wandelschoenen aan en snuif daar de lente op wink

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen