Bewegen op recept?

Petty van Fief 12-04-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Hoe is dat nou mogelijk zul je denken bij het zien van de titel........ maar het kan!

Wat is bewegen? Ja, gewoon zou je zeggen, je armen en je benen kan je bewegen zodat je loopt of iemand omhelst..... dan beweeg je toch? Maar waarom wordt er nu zo vaak gezegd dat bewegen gezond is?

Wel, dat zit zo: in ieders lichaam zitten afvalstoffen en als je beweegt worden die vervelende stoffen opgeruimd en voel je je lekkerder. Dat weet ik maar al te goed. Want toen ik nog werkte en na een lange, drukke dag thuis kwam en nog eten moest koken, dan had ik na het eten wel zin om lekker op de bank te gaan liggen. Maar was ik mijn moeheid kwijt? Nee, als ik opstond was ik nog steeds moe. Ik pakte dan de fiets en mijn tennisracket en ging een lekker potje tennissen. Na afloop kon ik weer van alles aan. Weg waren de afvalstoffen die me het leven zuur maakten. En ik had, door dat bewegen, weer genoeg energie opgebouwd.

Nu dat recept van de huisarts. Schiedamse huisartsen, fysiotherapeuten, sportorganisaties en de Gemeente Schiedam zijn in samenwerking met Team Sportservice gestart met 'Bewegen op Recept'.

Patiƫnten met chronische ziekten zoals COPD, hart- en vaatziekten of overgewicht kunnen zo'n recept bij huisartsengroep Kethel en huisartsenpraktijken Schiedam Noord krijgen. Het houdt in dat men met dit recept drie maanden 'beweegt' (bij een van de aangesloten sportorganisaties) voor de prijs van twee maanden. Er is een keuze uit o.a. fitness, bootcamp, aquatherapie, wandelen en (stoel)yoga.

En.. de sportorganisaties zorgen voor extra stimulans zodat iedereen lekker enthousiast blijft.

Vorige maand is het allereerste Recept officieel uitgereikt aan een patiƫnt door dokter Van de Griendt.

Wethouder Patricia van Aaken: "Hoe mooi zou het zijn als elke Schiedamse huisarts dit recept kon voorschrijven"... en daar hopen we wel op!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen