Welke E-bike past bij jou?

Ruud van Fief 13-04-2022
28 keer bekeken 0 reacties

Verleden jaar werden er meer E-bikes dan gewone fietsen verkocht. En misschien denk je er zelf over na om een E-bike te kopen, maar welke moet je nemen? Want de keuze is reuze.

Een E-bike lijkt een moderne uitvinding, maar het eerste patent van een E-bike stamt uit 1898. Met de ontwikkeling van de nikkel/cadmium en later de lithium ion batterijen in de jaren negentig nam het bereik van E-bikes gigantisch toe en daarmee ook het gebruik. En in 2021 werden er voor het eerst meer E-bikes dan gewone fietsen verkocht.

Misschien denk je er zelf over om een E-bike te kopen, maar welke?
Er zijn tientallen merken met tientallen modellen per merk. Kies je voor een voorwiel-, een middel- of een achterwielaandrijving? Welke batterij neem je? En kies je een gewoon of een comfort instap model?

Het helpt als je van tevoren al hebt nagedacht over wat je zou willen. Maar daarna is het fijn dat een rijwielhandel als Wijtman Bike totaal Vlaardingen fietsopstapdagen houdt. Op 15 en 16 april staan er fietsen klaar van alle grote merken in verschillende modellen. Je mag vrijblijvend op alle modellen fietsen. Het enige dat je mee moet nemen is een legitimatiebewijs.

Twee jaar geleden was mijn eerste E-bike zeven jaar oud en aan vervanging toe. Ik wist al dat ik een fiets met lage instap wilde hebben (comfort model) maar twijfelde tussen drie merken. Op de fietsopstapdag kon ik alle fietsen op mijn gemak proberen en was de keuze snel gemaakt. En na 20 minuten fietsen wist ik heel zeker wat ik wilde hebben. En nu ben ik al drie jaar trotse bezitter van een Sparta Ion M8b.

En nu maar hopen op een mooie zomer waarin we veel kunnen fietsen.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen