Groen pareltje in: Maassluis

Ruud van Fief 29-03-2022
25 keer bekeken 0 reacties

Iedere stad heeft zo zijn fraaie verborgen plekjes waar je 100 keer langs kunt fietsen zonder dat het je opvalt. In deze miniserie laten we je kennismaken met drie groene pareltjes in onze steden. Deze week is de beurt aan het Sterrenbos in Maassluis.

Klassieke Engelse landschapsparken met kronkelpaadjes en waterpartijen zul je in Maassluis niet vinden. De binnenstad van Maasluis is een pareltje maar zeker niet groen. Maar wie verder doorloopt naar de nieuwe waterweg (ter plaatste ook wel Scheur geheten) stuit op het Sterrenbos. Er staan bomen maar een bos is het niet. Ook is de vorm merkwaardig. Gemiddeld 150 meter breed maar wel 1,5 km lang en met maar één wandelpad. Toch is het een plezierig "bos" om in te lopen.

Als je begint bij Station Maassluis west passeer je eerst Natuurspeelplaats "Avonturis". Een fantastische plaats voor je (klein)kinderen. Daarna ga je westelijk het wandelpad van het Sterrenbos op. Dit pad slingert door bosrijke stukjes met daarna doorkijkjes naar zowel het water als de bebouwing. Na 1.5 km kan je ervoor kiezen om de spoorbaan over te gaan en nog een stuk groen mee te pakken waarna je wel door de bebouwing terug moet. Maar je kunt ook linksaf, de boulevard op en met vol uitzicht op het water teruglopen.

Voor premium geocachers ligt er een serie caches te wachten met de naam Sterretjesboswink

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen