Vlaardingers in beweging

Tanja van Fief 02-02-2022
26 keer bekeken 0 reacties

Vlaardingers kunnen starten met hun goede voornemens! Vanaf januari 2022 kun je gratis kennismaken met laagdrempelig sport- en beweegaanbod.

Het programma is bedoeld voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, na lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/of mentale klachten. Er wordt dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord in 2022 en 2023 vier keer per jaar een kennismakingstraject aangeboden.

Je maakt in een periode van 8 weken in een vaste groep kennis met laagdrempelig beweegaanbod bij verschillende sport- en beweegaanbieders. Het gaat om wandelen bij AV Fortuna, Fithockey bij VMHC Pollux, golf bij GV Schinkelshoek, tennis bij VLTC, Samen Buiten Bewegen via Argos Zorggroep en begeleid sporten bij Fysiotherapie Hoog Lede of Fernhout Fysiotherapie.

Plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen staat voorop! Bij elke activiteit is er een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) aanwezig om iedereen te ondersteunen. De buurtsportcoach begeleidt je ook na afloop bij het maken van een keuze of bij het vinden van een andere activiteit als je de juiste nog niet gevonden hebt.

Structureel bewegen voor iedereen! Alle Vlaardingers moeten kunnen sporten of bewegen! Er is veel behoefte aan laagdrempelig sport- en beweegaanbod, maar voor veel mensen is de stap daar naartoe te groot.

Deelname is gratis! De planning is te vinden op de website.

Vind je het lastig om met sporten te beginnen of weet je niet welke activiteit bij je past? Neem dan contact op met Lucia, buurtsportcoach Zorg bij ViB: lucia@stichtingvib.nl

Sporten of bewegen met een uitdaging of beperking
Heb je een uitdaging of beperking? Klik dan hier. Er worden dan een paar vragen gesteld over (aangepast) sporten en bewegen. Het maakt niet uit of je al wel of niet sport of hoe oud of jong je bent. Invullen kan t/m dinsdag 15 maart 2022.

Door het invullen van de vragenlijst wordt er gekeken wat goed gaat en wat beter kan. Klik hier voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Monica van Houwelingen (beweegcoach bij VTV) via telefoonnummer: 06 - 10 74 47 46.

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen