De Kletskoppenloop van 2021

Petty van Fief 12-10-2021
15 keer bekeken 0 reacties

Een Klets-koppenloop werd het met recht! Op 7 oktober was er door Fief een historische wandeling door de binnenstad van Maassluis gepland. Ruim 50 deelnemers, voornamelijk dames liepen in vijf groepen, op deze prachtige herfstdag mee.

Dat was uiteraard het geval in de groep waarin ik met mijn vriendin liep. Zes zussen die allemaal in Maassluis zijn opgegroeid en daar nog steeds, op één zus na, wonen. Buiten onze gids Arnold, wisten zij ook wel het een en ander te vertellen. Vaak vulden zij Arnold's verhaal aan met hun eigen jeugdervaringen die zij op een smeuïge manier vertelden.

Uiteraard werd er onderweg ook uitvoerig met elkaar gekletst en werd ik geattendeerd op de slager die de lekkerste leverworst heeft en de bakker het heerlijkste gebak.

Hilariteit alom

Toch werden de dames nog even aan het werk gezet. Op 5 plaatsen waar iets bijzonders te melden was, werd gestopt en moesten er 2 vragen worden beantwoord die op een formulier stonden.

Hilariteit alom toen op een door kinderen opgeschilderde bolder aan de haven, meeuwen waren te zien en naar het aantal werd gevraagd. Met de vinger werd geteld...13 zei de een, nee 14, nog een keer en iedereen telde mee.  Je vergeet die ene‚ opnieuw... 15!

Het antwoord bleek na afloop toen alle 5 formulieren werden nagekeken, niet goed te zijn!

Tijd voor geschiedenis

Nu een stukje geschiedenis, zei Arnold toen we bij het beeld van de Maassluizenaar Abraham Kuyper aankwamen. Hij was de oprichter van de eerste politieke partij in Nederland. Geboorte- en sterfdatum stonden vermeld. Aan de dames de vraag hoe oud hij is geworden. Het werd door de dames na 'even' rekenen, uiteindelijk gevonden. 83 jaar!

In deze kletskoppenloop heb ik veel gezien, gehoord én gekletst! Maar...Maassluis is nog een bezoekje waard!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen