De Bolder wandeling

Anja van Fief 18-08-2021
14 keer bekeken 0 reacties

Het fraaie van Maassluis is dat zij kunst en cultuur heeft samengebracht met de Bolder wandelroute. De schippers kunnen in Maassluis hun schip 'kunstzinnig' in de haven aanmeren. Dat is echt uniek.

Iedere rasechte Maassluiser weet natuurlijk wat een Bolder is. Toch?

Vroeger zou ik het niet geweten hebben, dan moet je wel wat maritiem zijn aangelegd. Dat leer je vanzelf als je in Maassluis woont. Maassluis heeft een rijke geschiedenis en zij ontstond al rond 1260!

Met deze Bolder wandelroute, langs de binnen-en buitenhaven, ontdek je haar fraaie haven en de beroemde schepen als de Furie en de Hudson. Prachtige panden als het Oude Stadhuis waar nu het Nationaal Sleepvaart Museum is gevestigd of de Koepaard Brug en de Groote Kerk op het Schanseiland.

In 2015 zijn dertig Bolders door verschillende Maassluise Kunstenaars en enkele basisschoolleerlingen beschilderd in het kader van het thema maritiem. Het bleek zo'n succes dat in 2020 opnieuw een aantal Bolders zijn beschilderd tot ware kunstwerkjes. Iedere Bolder heeft zo zijn eigen verhaal. Er is recent een folder uitgebracht met alle Bolders afgebeeld en genummerd op de route. Deze is te verkrijgen bij Ervaar Maassluis, Nieuwstraat 2 (naast het Marktplein) of bij de Bibliotheek. 

Je kunt willekeurig starten want er is geen begin- of eindpunt. Je kan starten bij het Douanehuisje (tegenover Hotel Maassluis) met majestueus uitzicht op de Waterweg en eindigend op de Markt met een ijsje ( Maassluis is daar 2 ijssalons rijk) of pik een gezellig terrasje. Kan ook andersom natuurlijk smiley

Je kunt je fraaiste/gekste/creatiefste Bolder-foto opsturen naar Fief, dan plaatsen wij deze op het prikbord als leuk aandenken.

Veel Bolder plezier!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen