Beweegtuin

Sonja van Fief 11-08-2021
23 keer bekeken 0 reacties

Vind jij bewegen op toestellen ook leuk, maar vind je het jammer dat ze binnen staan? Dan is de beweegtuin iets voor jou!

Ik ga op pad om de beweegtuin aan de maasboulevard in Schiedam op te zoeken. Lekker op de fiets. Eenmaal aangekomen zie ik dat de toestellen leeg zijn. Terwijl ik mijn fiets op slot zet, loopt er een bekende net naar een toestel toe. We raken in gesprek.

"Ik kom hier iedere dag. Echt fijn, mijn spieren even gebruiken. Nou, en jij, ga jij niet aan de slag?" Ik kijk hem blozend aan en zeg met wat schaamte: "Nee ik kom alleen een foto maken". Hij moet erom lachen, maar zegt trots:  "kom maar op, ik kan wel wat laten zien".

Het grappige is dat ik niet zolang geleden met deze meneer heb staan praten. Hij vroeg mij toen of ik zijn leeftijd kon raden. Ik schatte hem veel jonger. Hij is 84 jaar en weduwnaar, maar heeft een leuke vriendin gevonden. Nu weet ik wat hem jong houdt smiley.

Ik ben nog even verder gefietst, want op de hoek van de Visserstraat en Dwarsstraat is er nog een beweegtuin. Deze is een aantal jaren geleden geopend met Olga Commandeur. De beweegtuin ligt er wat verlaten bij, maar staat er nog wel.

In Vlaardingen, bij de Marnix en in Maassluis, bij de Vloot staan ook zulke toestellen. Ook heeft Seniorenwelzijn een activiteit om het samen te doen.

Dus ik zou zeggen: Hup, op naar de beweegtuin en ga aan de slag. Het houdt je jong!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen