Ik ben een wandelmaatje

Jackie van Fief 09-08-2021
24 keer bekeken 0 reacties

Wandelmaatjes maken het wandelen leuker!

Vandaag neem ik jullie mee met een kijkje in het leven van mijn opa van 88 jaar. Hij is al zijn hele leven graag actief bezig. Zo fietste hij vroeger overal naar toe en maakte hij graag een wandeling met zijn vrouw. Daar is wel wat in veranderd. Mijn oma is helaas overleden en sinds enige tijd loopt hij met een rollator. Hij dacht dat het wandelen op de manier die hij gewend is, niet meer zou gaan. Toen ben ik samen met hem gaan wandelen.

Voor het wandelen heb ik de volgende tips:

Let goed op het weer

Kijk bijvoorbeeld of het gaat regenen of juist dat het niet te warm is buiten. Pas daar je kleding op aan. Het dragen van strakke kleding zorgt ervoor dat het lichaam er twee keer zo lang over doet om het uit te zweten. Een fleece als tussenlaag kan helpen om warm te blijven. Daarnaast is het belangrijk om altijd wat te drinken bij je te hebben tijdens de wandeling.

Draag de juiste schoenen

Als je kleine wandelingen maakt, kun je kiezen voor schoenen die lekker zitten. Ben je van plan om langere afstanden te wandelen? Dan zijn stevigere schoenen met een goede zool aan te raden.

Zoek tijdig verkoeling en voorkom verbranding door de zon

Tijdens het wandelen is het belangrijk om af en toe een rustpauze in te lassen om wat te drinken en verkoeling van de schaduw op te zoeken. Zo voorkom je ook dat je lange tijd in de zon wandelt en hierdoor verbrand.

Plan je wandelroute

Kijk vooraf waar je heen gaat lopen en of er rustplekken zijn op de route.

Mijn opa vind de wandelingen erg gezellig en ondertussen kletsen we wat af!

Denk je na het lezen: ik zou ook graag een wandeling maken maar liever niet alleen? Dan kun je je aanmelden voor een wandelmaatje bij jou in de buurt. Het aanmeldformulier vind je onder dit artikel.

Meld je hier aan.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen