Wandelnetwerk Zuid-Holland

Ruud van Fief 10-08-2021
15 keer bekeken 0 reacties

Wil je lekker wandelen zonder te verdwalen? Dan is het wandelnetwerk misschien iets voor jou. Net als bij het fietsknooppuntennetwerk, volg je een gemarkeerde route die je zelf kunt samenstellen of downloaden.

Voor wandelen heb je niets anders nodig dan een paar schoenen en je kunt het overal doen. Maar wil je een route lopen en niet verdwalen, gebruik dan het wandelnetwerk Zuid-Holland. Een fijnmazig netwerk van bruine paaltjes met een geelrood bordje. Wandelnetwerken bestaan ook in andere provincies van Nederland, in België en delen van Frankrijk.

Je kunt op veel verschillende manieren een route maken of een bestaande route gebruiken. Waarbij alle routes beschikbaar zijn op papier, als GPX-bestand of in een app. In dit artikel bespreek ik er twee:

Wandelnet

Op de website van deze organisatie staan duizenden wandelingen door heel Nederland en dus ook Zuid‚ÄëHolland. De website werkt makkelijk, maar routes gemaakt op de website kun je alleen downloaden naar de app of afdrukken. De navigatie is niet zo uitgebreid.

Route.nl

Een website en app, ook bekend van zijn vele fietsroutes en fietsnavigatie. Ook hier zijn duizenden routes te vinden. Zelfgemaakte routes kunnen worden opgeslagen en makkelijk in de app worden gebruikt. De navigatie is superieur. Wel werken sommige opties alleen met een betaald account (€ 10,- per jaar in 2021).

Dus smeer de broodjes, vul je waterfles, doe je rugzak om en ga lekker lopen.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen