Stuif es in!

Elkan van Elkanderz 24-06-2021
17 keer bekeken 0 reacties

In het kader van bewegen heb ik dit keer een interview gehad met Jan Wielaart.

Jan organiseert sport- en beweeginstuiven in de regio. Ooit heeft hij het plezier van het hardlopen ontdekt en  marathons gelopen. Toen hij zijn doelen had gehaald, is hij trainersopleidingen gaan volgen. Het is zijn passie om mensen te helpen gezond te blijven en om ze met een glimlach de zaal uit te zien gaan. Ik zie graag mensen die gelukkig zijn en ik hoop dat ik daar een bijdrage aan mag leveren met de sport- en beweeginstuiven.

Wie is Jan Wielaart?

Ik ben een recreatieve sportinstructeur voor de zogenaamde 'krasse knarren'. Mijn trainersloopbaan is begonnen bij de recreatie atletiek en ik heb via een hardloopprogramma veel mensen de beginselen van het hardlopen bijgebracht. Ik ben 72 jaar en voel me door al het sporten heel veel jonger.

Wat doe je?

Op dit moment geef ik conditietrainingen. Ik vind het heerlijk om met mensen samen te sporten waarbij ik ze ook het geluksgevoel hoop te geven dat je hebt na een uurtje lekker sporten.

Wat houdt zo'n uurtje in?

In het trainingsuur probeer ik alle spiergroepen aan de beurt te laten komen, maar ook het uithoudingsvermogen. Dus stevig wandelen of rennen naar gelang iedereen dit kan en vaak samen met oefeningen er tussendoor, zodat het een afwisselend programma is. Ook de borst, buik en benen komen aan bod.

Voor wie is zo'n uurtje?

Voor iedereen vanaf 50 jaar tot verder. Er zijn er in de leeftijd van 80 en zelfs ouder. Mensen met een kleine handicap en jongeren zijn ook welkom. Het wedstrijdelement is voornamelijk jezelf overtreffen. Dus je eigen persoonlijke records breken, daar is alle ruimte voor. Mijn stelling is: niets moet, alles mag in de oefeningen.

Waar doe je dat?

Op maandagavond in de Olympiahal in Maassluis van 19.00 tot 20.00 uur, waarna er nog tot 20.30 uur gelegenheid is om te badmintonnen of te volleyballen.
Op dinsdagmiddag in de Westwijkhal in Vlaardingen met de inlooptijd van 14.00 tot 14.30 uur om te badmintonnen, waarna van 14.30 tot 15.30 uur de training is.
Dan ook nog op woensdagmorgen in de wethouder Smithal van 10.00 tot 11.00 uur.
In Maassluis gaat het onder auspiciën van de Gemeente Maassluis en in Vlaardingen van de Stichting Vlaardingen in Beweging (ViB).

Hoe meld je je aan bij jou?

Aanmelden doe je door te komen naar een van de lokaties. Het zijn namelijk alle drie zogenaamde instuiftrainingen. Je bent geen lid er is geen abonnement. Je betaald per keer. Kun je of kom je niet dan betaal je ook niets.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen in Maassluis nu nog € 2,00 per keer, maar dat bedrag gaat omhoog. In Vlaardingen zijn de kosten        € 3,50 per keer.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen