Een fietstocht met verrassing

José van Fief 30-04-2021
11 keer bekeken 0 reacties

De leukste fietstochten vind ik de fietstochten waarvan je van te voren niet weet waar je uitkomt of wat je tegenkomt. Elke keer word je weer verrast. Gewoon fietsen op de bonnefooi.

In de koude wintermaanden fietsen wij ongeveer 35 km per keer. Alleen als het regent slaan we over. We fietsen dan eigenlijk altijd ongeveer dezelfde tocht.

Van het Beatrixpark in Schiedam fietsen we eerst door Midden-Delfland. Daar hebben we "ons eigen" vaste bankje waar we ons zelfgemaakt theetje drinken. Daarna door naar het Centrum van Delft waar we bij Luc een patatje of een broodje halen. Inmiddels zijn we daar oude bekende, altijd een gezellig praatje!

Dan fietsen we door het oude Delft naar de Schie. Over de Rotterdamseweg, aan de andere kant van het water terug. Daar kwamen we een bordje tegen van het Art Centre te Delft. Dat wilde we weleens bekijken. Het bleek een 19e -eeuwse boerderij te zijn die helemaal gerenoveerd is. Ramen van glas van vloer tot plafond waar wisselende tentoonstellingen te bezichtigen zijn.

Rondom is een beeldentuin met sculpturen van verschillende kunstenaars. Er is een route waar je kunt genieten van de kunst in de natuur. Heerlijk wandelen in een mooi stukje Midden Delfland, wat je niet verwacht zo dicht langs de A13. Er is ook een moestuin en restaurant waar je de groenten na het plukken op je bord krijgt op een gezellig terras met mooi uitzicht.

We fietsen verder langs de weilanden over de hoge brug van de Schie richting Zweth. Dan weer door het Beatrixpark, zo zijn we thuis. Het is altijd genieten ondanks de wind die meestal kracht 4 is. Een aanrader om daar eens naar toe te gaan op de fiets. Maar je kunt ook prima met de auto die je kunt parkeren bij het Art Centre.

Na een fietstocht of een lange wandeling is het extra genieten op het terras. Gelukkig mag dat nu weer!

Het Art Centre ligt midden in het natuurgebied van Midden Delfland.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen