Wandelen in het Kralingse bos

José van Fief 05-03-2021
27 keer bekeken 0 reacties

Het Kralingse Bos is een natuurpark midden in de stad Rotterdam. Op de fiets er naar toe en dan een rondje plas!

Het is een mooi park om te recreëren en te sporten. Het rondje om de plas is 5 km en wordt daarom ook veel gebruikt door hardlopers. Ook de marathon van Rotterdam gaat dwars door het bos heen.

Er is een recreatiestrand, altijd druk bezet met mooi weer en een naaktstrand. Dit ligt verstopt achter wat boompjes... Op de uitkijktoren kun je de hele plas overzien.

Voor kinderen is er van alles te doen vooral het klimpark is erg in trek. Het hertenkamp, de kinderboerderij en een grote speeltuin met kabelbaan en allerlei klim en klautertoestellen. Een leuk uitstapje met de kleinkinderen.

Heerlijk eten is er volop, er zijn veel restaurants. Je kunt er bijvoorbeeld lekker pannenkoeken eten of een patatje en ijsje halen. Nu is alles gesloten maar afhalen kan nog steeds.

Je kan ook de rust opzoeken op de stille paden, waar je bijzondere vogels ziet. Over de bruggen richting de molens lopen en uitkijken over het water.

Een leuke herinnering heb ik aan het zeilen op de plas. Mijn broer zat daar bij de zeeverkenners. Ik mocht weleens mee, dat was genieten op het water en van de jongens!

Wij gingen er regelmatig wandelen met de kinderen. Tanja kreeg rollerskates voor haar verjaardag en ik vond dat ook zo leuk. In het bos heb ik ze aangedaan en heerlijk een stuk gereden. In die tijd zag je nog geen oudere op skates. Wat ben ik blij dat je dit nu wel steeds meer ziet. Ik heb ze toen skeelers voor mijn 50e verjaardag gekregen en skate nog steeds.

Het is altijd genieten in het Kralingse bos, er is zoveel te zien, de natuur en de mensen om je heen.

In de weekenden is het heel druk, dus ga als het kan door de weeks.

Tot in het Kralingse bos!

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen