De Broekpolder voor mij

Anja van Fief 06-03-2021
18 keer bekeken 0 reacties

De Broekpolder staat nu bekend als natuurgebied. Dat was vroeger wel anders. Ik herinner mij de rechte lanen en sloten en de lange, hoge populieren...

Vergeleken met vroeger herken je het niet meer. Feitelijk is het een gebied met vervuilde grond. Ondanks dat, of misschien juist daarom, is het een geliefd recreatiegebied geworden. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel.

Je kan de bramen die er volop groeien rustig plukken en opeten, hoor. Ik maak er jam van, die ik vanaf augustus op mijn boterham smeer.

Ik kom er graag om te wandelen. Vooral de Schotse Hooglanders geven een extra dimensie aan het gebied. De kudde loopt vrij rond en je ziet ze vaak in het gebied De Ruigte. 's Zomers kan je ze daar vaak in de waterplas zien staan. Het is niet alleen fijn om ze te ontmoeten, maar ze zorgen er ook voor dat het landschap niet helemaal dichtgroeit. Ze zijn erg fotogeniek.  Je denkt misschien de grootste stier maakt de dienst uit.

Verrassing! Het oudste vrouwtje loeit en dan volgt de hele kudde.

Soms zie ik recreanten vlak langs de runderen lopen, maar dat is niet de bedoeling. Gepaste afstand is wel zo wijs. Zeker als ze kalfjes in de kudde hebben.

De Broekpolder kent vele verschillende gebieden, waaronder de Vlietenlanden, waar je allerlei vogels kunt spotten. In februari, toen wij heel koud winterweer hadden, vlogen er grote groepen ganzen over. Al gakkend en vliegend in V vorm, richting de Maasvlakte. Zouden zij daar 's nachts verblijven?

Ik hou ook van de stilte, Zo tegen de avond en het is windstil, geeft dat een serene sfeer. Toch wonderlijk dat nabij Vlaardingen, Maassluis en de A20 het er zo stil kan zijn.

Neem eens een kijkje op de website van Federatie Broekpolder, waar je alle feitjes en nieuwtjes over de Broekpolder kunt vinden. Je kunt je ook inschrijven voor hun nieuwsbrief en rondleidingen.

Beleef, ontspan en ontdek maar vermijd de drukke tijden in het weekend.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen