Een winterwandeling

Anja van Fief 02-03-2021
22 keer bekeken 0 reacties

Nooit gedacht dat ik in deze tijd van het jaar zoveel zou wandelen. Met allerlei kledinglagen aan en muts op, naar buiten. Gisteren nog, weinig wind, mistig, maar wat was het prachtig in het winterbos.

Vooral het strand is nu aantrekkelijk, vanwege de ruimte die je daar hebt en het licht. Kennelijk heb ik nu vanzelf veel behoefte aan licht. Dat is niet zo gek, want daglicht is juist in deze tijd van het jaar belangrijk. Door naar buiten te gaan houd je namelijk je gezondheid en humeur op peil.

De zon mag dan wel minder schijnen, maar het daglicht is in de winter nog altijd 100 tot 150 keer sterker dan de binnenverlichting. Het blijkt dat mensen die overdag meer zonlicht zien ook beter gaan slapen. Je weerstand wordt er ook door geholpen: je wordt minder snel verkouden en minder snel ziek. 

Vandaar dat ik probeer, iedere dag te wandelen. Maar het moet dan niet plenzen. Via de Buienradar app. schat ik in wanneer ik tussen de buien door kan lopen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, want laatst was het raakt en kwamen wij (mijn man en ik ) samen in een echte hoosbui terecht. De dreigende lucht was al van verre te zien. We hebben ons wandeltempo verhoogt, maar dat mocht niet baten. Gelukkig hadden we reserve regenjasjes in onze rugzak gestopt. Hele dunne, ooit gekocht in Maassluis. Tuurlijk werden wij kletsnat, maar zulke momenten zijn onvergetelijk. 

In ieder geval geeft het wandelen in de winter mij een goedgemutst gevoel!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen