Rondje Schiedam

José van Fief 11-12-2020
24 keer bekeken 0 reacties

Na ons rondje Vlaardingen en Maassluis is Schiedam aan de beurt. Het is een fietstocht van 27 kilometer.

We zijn begonnen in het centrum van Schiedam over de Buitenhavenweg met z'n oude panden. Daarna komen we op de Maasboulevard langs het Schreiershuisje. Daarop staan de woorden ''niet zeiken'' en aan de binnenkant is een mooie wandschildering te zien.

Er staan veel bankjes om gezellig even te rusten en te genieten van de schepen die daar langsvaren.

Dan richting Vlaardingen. Over de Rijksweg fietsend komen we weer in Schiedam langs de Poldervaart. Door het Oude Kethel en Midden-Delfland met veel sloten, weiden met koeien en schapen. Als we daar fietsen zeggen we altijd: "het lijkt net vakantie".

Daarna fietsen we langs de Schie door het Beatrixpark. Tip: als je de fietsen op de auto meeneemt kan je hier nog gratis parkeren.

Je fietst ook langs een paar molens van Schiedam.

Bij knooppunt 79 fiets je door de Vlaardingerstraat en sla je rechtsaf de Dam op. Je rijdt dan langs de Korenbeurs en over de Lange Haven met zijn herenhuizen, branderijen en mouterijen. Veel daarvan zijn omgebouwd tot woonhuizen. Er liggen veel historische schepen in de haven. Een heel mooi stukje Schiedam.

Mijn vriendinnen komen niet uit Schiedam. Ze hebben genoten van de fietstocht en wisten niet dat een rondje Schiedam zo leuk zou zijn. En dat ondanks het fietsen met windkracht 5!

Wil je deze fietsroute ook fietsen? Dan staat hieronder de link naar de knooppunten.

 

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen