Samen buiten bewegen

Sonja van Fief 17-09-2020
21 keer bekeken 0 reacties

Wat heb ik vandaag een fijne start van de dag gemaakt. Ik heb mee mogen doen met een activiteit van Argos Zorggroep: 'Samen buiten bewegen'

Het was een mooie woensdagochtend. Nog een beetje fris bij de start, maar al snel gingen de vesten uit en konden we genieten van het zonnetje op onze rug. Melvin Mook (de beweegcoach) bracht er al snel een aardig tempo in. We hebben ongeveer 30 minuten arm en been-oefeningen gedaan, en daarna nog een wandeling van ongeveer 30 minuten.

Het gaat hier om een beweeggroep in de leeftijd van 58 tot (de oudste is op dit moment) 81 jaar. Allemaal hebben ze een reden om hieraan mee te doen. Zo sprak ik met Yvonne. Zij is met deze activiteit mee gaan doen na een longaanval. Ze gebruikte hier diverse medicijnen voor. Maar al na een paar maanden bewegen kon ze deze gaan afbouwen. Nu doet ze inmiddels 3 jaar mee en gebruikt geen medicatie meer voor haar longen.

Een andere deelnemer gaf aan dat deze groep bijdraagt aan gezelligheid, structuur en saamhorigheid. Zelfs een reden om je bed uit te komen. En het gaat altijd door, weer of geen weer. Ze hebben zelfs al een keer in de sneeuw gestaan.

Voor bijna alle deelnemers geldt dat deze beweegactiviteit een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid of plezier. En of je nu kan staan of de activiteiten zittend mee doet, het is voor iedereen mogelijk.

Wil je meer weten, kom een keer kijken of meedoen en je wordt zeker enthousiast.

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen