Een ommetje met Fief?

Sandra van Fief 15-01-2021
26 keer bekeken 0 reacties

Dagelijks een ommetje maken, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt. Maar ook als je alleen loopt, kun je toch samen lopen. 'Maar hoe dan?', zal je denken.

Daar is door de Hersenstichting een handige gratis app voor ontwikkeld, die gemakkelijk te downloaden is op je telefoon.

Ommetje motiveert om dagelijks een wandeling te maken. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na elk ommetje een hersenfeitje. Met vrienden, familie of collega's kan je ook je eigen wandelcompetitie starten. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat men op dezelfde locatie is.

Voor Fief-lezers hebben we een Fief MVS groep aangemaakt, waar je aan mee kunt doen. Via de link onder dit artikel kun je de app downloaden. Ga via team toetreden‚ naar team Fief MVS en gebruik daarin de code RCQAA. Dan kun je meedoen aan onze groep.

Dus zullen we vanaf vandaag iedere dag samen een ommetje maken?

De ervaringen van gebruikers zijn erg positief:

'Leuk om op deze manier gestimuleerd te worden iedere dag even een ommetje te maken en om meer te weten te komen over (de werking van de) hersenen!'

'Lekker wandelen met deze app, en leuk dat je elkaar kunt motiveren. Leuke hersenfeitjes ook, stimuleert mij echt!'

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen