Een goede start van de dag

Elkan van Elkanderz 16-09-2021
27 keer bekeken 0 reacties

Begin de dag eens goed door in en naast bed al wat oefeningen te doen.

Zo kun je diverse klachten voorkomen en stap je fris de dag in.
Deze oefeningen kan iedereen uitvoeren en je mag ook nog wat langer blijven liggen...

  • Ga op de rug liggen, trek de knieën naar je toe en hou je voeten op het matras. Laat beide knieën naar links vallen en laat de schouders op het matras liggen. Breng de knieën weer naar het midden en doe hetzelfde naar rechts. Herhaal dit drie maal.
  • Vanuit dezelfde beginhouding met de voeten op het matras duw je het bekken 3 maal omhoog en omlaag.
  • Blijf in dezelfde houding liggen en breng de voeten eens omhoog zodat de knieën zich strekken, ook drie maal.
  • Als laatste kun je op de rug nog 30 seconden luchtfietsen.
  • Vervolgens ga je gestrekt op de buik liggen met gespreide armen op schouderhoogte. Beweeg het hoofd 3 maal van links naar rechts.
  • Blijf in gestrekte houding liggen met de neus in het matras en til met een geheel aangespannen lijf het hoofd en de benen iets op. Wederom 3 maal.
  • Nu mag je op de rand van het bed gaan zitten. Til één voet een beetje van de grond en draai rondjes met je voet. Zowel links- als rechtsom, dit om de enkels los te maken. Doe dit ook met de andere voet.
  • Ga nu eens staan met beide voeten naast elkaar en probeer met gestrekte knieën je schenen, enkels, tenen of misschien zelfs de grond aan te raken. Blijf in die houding staan en wiebel gelijk eens met de heupen. Kom langzaam omhoog en strek je helemaal uit met de armen in de lucht. Wissel dan eens af door op de tenen en op de hielen te gaan staan.

Zo, nu ben je klaar voor de dag!

Eventueel kun je nu ook nog meedoen met 'Nederland in beweging' van omroep Max.

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen