Bewegen en voeding

Elkan van Elkanderz 22-07-2021
16 keer bekeken 0 reacties

Voeding is belangrijk, vooral voor, tijdens en na afloop van een inspanning. En natuurlijk is het ook lekker!

Bij lichte of tot middelzware inspanning hoeft dit geen speciale (sport)voeding te zijn. Hier volstaat een gewoon voedingspatroon met misschien iets extra's ter aanvulling.

Weet je van tevoren al dat je een zwaardere inspanning gaat doen, dan kan je al beginnen met iets extra's bij het ontbijt als een stuk ontbijtkoek en een drankje.

Tijdens de inspanning, b.v. een fietstocht of lange wandeling, zorg je ervoor dat je altijd wat te drinken en te eten bij je hebt. Dit kan zijn een thermoskan met thee met honing of een schepje suiker, of een bidon/flesje water evt. met een scheutje siroop. Wat vaste voeding betreft kan dit van alles zijn, boterhammen, koeken, mueslirepen enz. Fruit is helemaal goed, hierin zitten voedingstoffen als vitamines, vocht en fruitsuikers. Neem dus ook gerust een appel of sinaasappel mee. Duursporters gebruiken ook wel eens een gelletje. Dit is een geleiachtig goedje waar voor duursporters diverse geschikte voedingsstoffen in zitten die snel in het lijf opgenomen worden.

Nog een tip van mij: Kijk bij een wc bezoek ook eens naar de kleur van je urine tijdens de inspanning. Is het donkergeel met een zware urinelucht dan heb je te weinig gedronken, is het lichtgeel tot waterachtig dan is het goed.

Na afloop van een zware inspanning is het goed om ook nog wat te eten en te drinken, waarbij één biertje zelfs niet slecht is.

Mensen met diabetes, en zeker degene met type 2, raad ik aan om je waardes na een inspanning te blijven meten, ook na een uur of twee na de inspanning nog. Een zware inspanning vergt niet alleen aardig wat energie maar zorgt ook voor een naverbranding van energie wat tot twee uur na de inspanning kan duren. Blijven meten dus!

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen