De zomer voorbij

Elkan van Elkanderz 14-09-2020
24 keer bekeken 0 reacties

De zomer is bijna voorbij en de tijd van het luieren komt ook ten einde. Het sporten bij verenigingen is weer begonnen of begint binnenkort. En jij, doe jij al wat? Of weet je niet hoe of wat?

De generatie van nu is een stuk beweeglijker dan zo'n 30 à 40 jaar geleden. Toen waren de ouderen minder flexibel en ook was het beweegaanbod een stuk minder. Ook de financiële middelen speelden daar wellicht een rol bij. Nu is dat aanbod vele malen groter. Denk maar eens aan de sportscholen waar je tot op latere leeftijd terecht kan.

Vanuit de gemeenten worden er voor ouderen allerlei diensten aangeboden. Zie de informatiepagina's onderaan dit bericht over het beweegaanbod in je eigen gemeente.

Of trek de stoute schoenen aan en ga eens kijken en praten bij de sport(vereniging) die je aanspreekt. Meestal kun je wel een proefles volgen om te ervaren of het iets voor jou is.

Er zijn ook mensen die helemaal niets met sport hebben. Voor hen is yoga of meditatie misschien een goede keuze. Zo kun je ook, alleen of met partner of een vriend, gaan wandelen.

Lichamelijke klachten hebben we allemaal wel eens en daar kan je zelf ook iets mee doen. Door te bewegen kunnen lichamelijke klachten verminderen. Natuurlijk niet na één keer maar wel na meerdere keren en door geregeld te blijven bewegen.

Veel beweegplezier, in welke vorm dan ook. Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Bekijk ook

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen