Tweede trapleuning

Eveline van Rogplus 07-03-2024
30 keer bekeken 0 reacties

Wordt je een jaartje ouder? Dan kan het zijn dat je huis ineens niet meer zo goed bij je past. Misschien krijg je steeds meer moeite met het op gaan van de trap? Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan.

Je kunt dan overwegen om te verhuizen naar een andere (gelijkvloerse) woning. Maar je kunt je ook onderzoeken of er aanpassingen mogelijk zijn om je woning “weer meer passend te maken.”

Hierbij kan je denken aan het plaatsen van een tweede trapleuning bij de trap om aan beide zijde steun te hebben. Het helpt ook als je minder kracht in je benen hebt. Het zorgt ervoor dat je meer kracht uit je armen kunt halen en je benen gemakkelijker kunt optillen. En natuurlijk loop je zo een stuk veiliger.

 Let er wel op dat de ondergrond waarop je deze trapleuning plaatst, geschikt is.

Misschien is bovenaan de trap een handgreep monteren voor jouw situatie handiger? Denk daarnaast ook aan verlichting op de trap en antislip op de traptreden.

Een handige website om inspiratie op te doen is www.scouters.nl.

Op deze website kan je informatie vinden over allerlei aanpassingen en hulpmiddelen en er staat ook een zelfredzaamheidsradar op de site. Op deze radar kan je onderzoeken op welke gebieden je je nog prima redt, maar ook op welke gebieden er misschien wat ondersteuning vanuit je omgeving of misschien zelfs professioneel nodig is.

Wanneer de treden echt te hoog worden om op te stappen, kunnen tussentreden een oplossing zijn. Of het gebruik van een traphulp. Maar over deze hulpmiddelen zullen we een volgende keer schrijven.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen