Brand!

Cora van Fief 04-03-2024
38 keer bekeken 0 reacties

We hopen allemaal het nooit mee te maken maar helaas komt het toch weleens voor: brand. Om ons bewust te maken van de gevaren van brand is er in Maassluis door de brandweer een speciale woning ingericht. Je kunt er zien wat de gevolgen van brand zijn en hoe je dit in veel gevallen kunt voorkomen. De ‘belevingswoning’ heet het.

Veel branden in huis ontstaan door opladers en apparaten. Hoewel er vaak voor wordt gewaarschuwd gebruiken sommige mensen ze terwijl ze slapen of niet thuis zijn. Het advies van de brandweer is om dat nooit te doen. Doe dit altijd als je wakker bent én in de buurt bent!

In de belevingswoning is een slaapkamer ingericht waar je de gevolgen kunt zien wanneer het misgaat als je je telefoon in bed oplaadt. In de woonkamer zie je het voorbeeld als je tijdens het roken in slaap valt en de sigaret vlam vat. In de keuken staan verschillende apparaten die in brand konden vliegen doordat ze niet op een goede manier gebruikt werden. Vaak wordt ook onderschat hoe belangrijk het is om voor al je apparaten en opladers alleen snoeren te gebruiken die van goede kwaliteit zijn.

In de woning vind je heel veel tips wat je wel en niet moet doen bij brand en kun je verschillende handelingen uitvoeren.

Goed om te weten is dat de belevingswoning niet echt in brand heeft gestaan. De woning is door de brandweer zo ingericht dat het lijkt alsof er brand is geweest. Daarmee willen brandweer en gemeente mensen uitnodigen de woning te bezoeken om op die manier zoveel mogelijk branden te voorkomen.

Ga er dus eens langs en wie weet voorkom je daarmee wel dat er ooit brand bij jou in huis uitbreekt!

In Maassluis kun je de woning tot en met 27 april bezoeken. Daarna wordt het in een andere gemeente opgebouwd.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen