Kleiner wonen...fijner wonen

Andrea van Fief 23-10-2023
47 keer bekeken 0 reacties

Home is where the heart is, Elvis Presley zong dit in 1962 al voor zijn toenmalige liefde.

Kun je van je huis zelf als je eigen plekje houden? Ik denk zelf van wel. Aangekomen op een bepaald punt van je leven kan je wel voor de keuze komen te staan: blijf ik hier wonen en laat ik zo nodig mijn huis wat aanpassen of ga ik op zoek naar een kleinere woning?

In mijn kringetje van kennissen en vrienden heb ik eens rondgevraagd naar de redenen waarom je kleiner zou gaan wonen. Sommigen van hen zijn al verhuisd, anderen denken erover en dan is er nog iemand die er niet over peinst!

Als redenen noemden zij:

  • de hele woning gelijkvloers of betere toegankelijkheid
  • geen tuin meer te onderhouden of makkelijker schoonhouden
  • een veiliger gevoel door video-deurbel
  • minder energielasten
  • meer comfort en overzicht

Soms zijn er extra mogelijkheden bijvoorbeeld op het gebied van zorg of recreatie of ontmoeting.

Verkoop je een woning met overwaarde dan betekent dat soms ook dat de woonlasten na verhuizing omlaag gaan. Heb je geen overwaarde of wil je toch kopen? Ook na je 70e zijn er nog mogelijkheden voor een passende hypotheek.

Nieuwbouw of bestaande koopwoningen voor 55- of 65-plussers vind je op Funda maar ook op de websites van sommige woningcorporaties (zie onderaan voor de verwijzingen naar de verschillende sites).

Ben je op zoek naar een kleinere huurwoning dan kun je ook op Funda of Pararius zoeken maar ook op de site van Woonnet-Rijnmond. Je moet je dan wel inschrijven wat €10,00 per jaar kost. Laat je een grote sociale huurwoning achter, dan krijg je soms voorrang. Bijna elke woningcorporatie heeft wel een woonconsulent die je hierbij kan helpen.

En dan kom ik toch weer terug op mijn eerste zin, het maakt niet uit waar je woont, home is where the heart is. Dat is het belangrijkste.

Woonnet Rijnmond: Hier kun je je inschrijven als woningzoekende voor het gebied rond Rotterdam

Foto: Kleurige huisjes

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen