Verhuizen naar de Waterweg

Marijke van Fief 16-10-2023
30 keer bekeken 0 reacties

Ooit gingen we verhuizen naar Rotterdam Zuid. Naar een prachtig appartement in een groot gebouw aan de Nieuwe Maas.

Het waren twee etages. De woonetage was op de eerste etage en de slaapetage op de begane grond. Omdat het op een hoek was, stonden de etages haaks op elkaar. Op de etage van de woonkamer was een serre. Geweldig uitzicht over de rivier. Je begrijpt wel, waar wij altijd zaten.

Op een gegeven moment werd ik ongelukkig. Omdat die etages haaks op elkaar stonden had ik geen grip meer op mijn omgeving.
Als ik boven of beneden was kon ik gevoelsmatig in mijn hoofd niet meer traceren wie waar was. Beneden was ook een buitendeur, met een halletje en een wenteltrap naar boven. Dus als je 's nachts naar het toilet wilde moest je met je slaapdronken hoofd die wenteltrap op. En de ramen in dat halletje kon je nooit openzetten. Als je dat deed waren er genoeg lolbroeken die allerlei rotzooi naar binnen gooiden.

Jerry heeft in zijn werk altijd veel met scheepvaart te maken gehad. Dus die was niet van plan om die plek zomaar op te geven.

Tot ik voor onze buurvrouw op zoek ging naar een andere woning (onze buurvrouw kreeg financiƫle problemen). Ik zei: " waarom ga je dan niet ergens anders, goedkoper wonen? Ik zal wel voor je zoeken"

Jerry vroeg: - Heb je nog wat voor de buurvrouw gevonden?
Ik was slim en zei: nou nee, niet echt, iets in Maassluis- West.
Jerry ging op de kaart zoeken en zei: Dat is aan de Waterweg!!

Dus... wij gingen wij ook verhuizen.

Achteraf was het slimmer geweest als we iets langer nagedacht hadden toen we naar Rotterdam zuid verhuisden. Maar nu wonen we heerlijk gelijkvloers aan de Waterweg.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen