Vloerverwarming en koelte!

Jan van Fief 18-10-2023
27 keer bekeken 0 reacties

Een eigen huis geeft altijd werk. Puur onderhoud of ook gewoon omdat je iets nieuws wilt. Denk aan een nieuwe badkamer, nieuwe deuren, kunststofkozijnen. Een verhoogde of juist een verlaagde WC pot. Een traplift en gaan zo maar door. Maar minder vaak wordt er gedacht aan vloerverwarming.

Wij wonen nu 26 jaar in Schiedam Noord, een rijtjeshuis. We hebben meteen vanaf het begin vloerverwarming laten aanleggen.

Er moesten eerst gleuven wordt gefreesd in de beton. Vervolgens slangen aanbrengen, pomp eraan, water erdoor, controle op lekkage. Vloer egaliseren. Tegels leggen en klaar.

Nu nog zeggen mijn vrouw en ik vaak tegen elkaar: wat is dat toch heerlijk die vloerverwarming. Alsof er een warme deken van onderaf om je heen ligt.

Comfortabel. En gewoon lekker met je sokken over de tegelvloer. De vloer is plusminus 32 graden. Warmer hoeft niet, is ook helemaal niet nodig. Is bijna je lichaamstemperatuur. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de vloer helemaal egaal warm is.

Maar dan blijft die ook heel lang warm, ook als bij het naar bed gaan de thermostaat zo laag gezet wordt dat de kachel zeker niet aan gaat. En 's morgens bij het uit bed komen is het nog behaaglijk in de woonkamer en is de vloer nog aangenaam warm.

Maar wat ook heerlijk is aan vloerverwarming, vloerkoelte. Vloerkoelte? Jazeker! De afgelopen zomer kende veel warme dagen, denk aan de zeldzame hittegolf in september. De vloer is kouder dan andere vloeren. Dat komt omdat het koude water door de leidingen blijft stromen.

Dus in de winter een warme vloer en in de zomer een koude vloer.

Wat wil het geval, één van de Fief redacteuren is aan het verbouwen en...jawel, ook vloerverwarming! Die komt er warmpjes en koeltjes bij te zitten!

Ook belangstelling gekregen?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen